23 april: wereldboekendag

gepost op: 19 april 2017

23 april is de sterfdag van auteurs als William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso de la Vega. Reden genoeg voor UNESCO om die dag als Wereldboekendag uit te roepen.

De traditie bestaat al langer: de Catalanen vieren op 23 april jaarlijks het feest van Sant Jordi (Sint-Joris), hun patroonheilige. De mannen schenken aan de vrouwen een roos en de vrouwen schenken aan de mannen een boek. Een traditie die navolging verdient!

Wereldboekendag is het moment bij uitstek om woorden uit andere werelden te ontdekken. Ontmoetingen met andere culturen, confrontaties met andere volkeren en landschappen, poëzie uit de vierwindstreken. Op zoek naar leestips? Op de wereldkaart van Literatuurplein vind je spannende, uitdagende, sensuele, grappige en kleurrijke boeken vanuit de hele wereld.

voordat ze op de site verschijnen.