#bibvooriedereen

Van 19 januari tot 23 april loopt de Vlaamse bibliotheekcampagne ‘#bibvooriedereen’. Bedoeling is om in die periode zoveel mogelijk mensen het bibliotheekcharter te laten tekenen.

Waarom? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Elk bestuur bepaalt zelf of ze een bibliotheek in haar gemeente nodig vindt en welke werking ze uitbouwt. Onze gemeente Edegem trekt nog volop de kaart van de bibliotheek door de komende jaren een nieuwe bib te bouwen als onderdeel van een groter vrijetijdscentrum. Om alle besturen op te roepen een sterke bibliotheekwerking te blijven garanderen, willen we solidair zijn met de Vlaamse bibliotheekcampagne ‘#bibvooriedereen’.

Vind jij ook dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt? Onderteken dan het charter op www.bibvooriedereen.be en roep ook je vrienden en kennissen op om de bib een warm hart toe te dragen. Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting, een samenleving waarin plaats is voor iedereen!

Meer weten? www.bibvooriedereen.be of  ons op facebook

voordat ze op de site verschijnen.