Bibliotheek Edegem

#bibvooriedereen: campagne verlengd tot eind september

De Vlaamse bibliotheekcampagne ‘#bibvooriedereen’ is verlengd tot eind september.  Bedoeling is om in die periode zoveel mogelijk mensen het bibliotheekcharter te laten tekenen.

Tot nu toe zetten meer dan 38.000 Vlamingen, 100 gemeentebesturen en 91 ambassadeurs hun schouders onder de bib. Maar dat kunnen er nog veel meer worden...

Waarom? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Elk bestuur bepaalt zelf of ze een bibliotheek in haar gemeente nodig vindt en welke werking ze uitbouwt. Onze gemeente Edegem trekt nog volop de kaart van de bibliotheek door de komende jaren een nieuwe bib te bouwen als onderdeel van een groter vrijetijdscentrum. Om alle besturen op te roepen een sterke bibliotheekwerking te blijven garanderen, willen we solidair zijn met de Vlaamse bibliotheekcampagne ‘#bibvooriedereen’.

Vind jij ook dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt? Onderteken dan het charter op www.bibvooriedereen.be en roep ook je vrienden en kennissen op om de bib een warm hart toe te dragen. Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting, een samenleving waarin plaats is voor iedereen! 

Meer weten? www.bibvooriedereen.be of  ons op facebook

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws