Computercursussen in de bib: voorjaar 2018

=> Wat bieden we aan?

!! Het aanbod en de lesmomenten zijn licht gewijzigd tov het artikel dat je kan lezen in Edegem Vandaag. De informatie die je hier op de website vindt is de juiste.

1. Windows 10 voor beginners:  je raakt vertrouwd met de computer en Windows 10. Geen voorkennis nodig. Heb je zelf geen laptop met Windows 10, kan je een van de bib gebruiken.

Wanneer? zes dinsdagen van 16 maart tot en met 24 april in de voormiddag (9.30 – 12 uur). Er is geen les op dinsdag 3 en 10 april (paasvakantie).

Prijs? 20 euro voor de reeks van zes lessen en 5 euro lidgeld voor niet-leden van de bib.

2. Windows 10 - vervolgcursus internet en e-mail: een kennismaking met internet en e-mail voor wie de eerste stappen onder de knie heeft. Heb je zelf geen laptop met Windows 10, kan je een van de bib gebruiken.

Wanneer? vijf dinsdagen van 29 mei tot en met 26 juni in de voormiddag (9.30 - 12 uur)

Prijs? 20 euro voor de reeks van vijf lessen en 5 euro lidgeld voor niet-leden van de bib.

** Op donderdagvoormiddag kan je komen oefenen in de bib tussen 10 - 11.30 uur.

3. Tablet voor beginners (Android): in één dag leer je werken met je tablet. Enige computerkennis en vertrouwdheid met je tablet is nodig. Heb je zelf geen tablet, kan je een van de bib gebruiken.

Wanneer

vrijdag 9 maart of vrijdag 20 april, telkens van 9.30 tot 16 uur (met een pauze van 12 tot 13.30 uur)

Prijs? 7 euro en 5 euro lidgeld voor niet-leden van de bib

4. Foto's op je pc: foto's importeren van je fototoestel, smartphone of tablet naar je computer, hoe doe je dat precies? En waar moet je ze allemaal plaatsen? En kan je ze dan nog snel terugvinden? Zijn daar apps voor? Het antwoord op al deze vragen krijg je in deze reeks van drie lessen. Je hebt best een basiskennis computer en/of tablet wanneer je deze cursus wil volgen. Breng je fototoestel, smartphone of tablet en eventueel je laptop met Windows 10 mee. Heb je zelf geen tablet of laptop met Windows 10, kan je een van de bib gebruiken.

Wanneer? een reeks van 3 lessen, je hebt de keuze tussen:

3x dinsdagnamiddag op 20 en 27 februari + 13 maart (13.30 - 16 uur)
3x dinsdagvoormiddag op 8, 15 en 22 mei (9.30 - 12 uur)
3x donderdagnamiddag op 7, 14 en 21 juni (13.30 - 16 uur)

Prijs? 10 euro voor een reeks van drie lessen en 5 euro lidgeld voor niet-leden van de bib

** Bij voldoende belangstelling voorzien we ook voor de fotocursussen oefenmomenten op donderdagvoormiddag (10 - 11.30 uur).

=> Waar? Alle cursussen vinden plaats in de bib (Hovestraat 55)

=> Inschrijven? Inschrijven kan enkel op maandag 5 februari vanaf 11 uur in de bibliotheek. Inschrijven of reserveren vóór 5 februari is niet mogelijk. Als je inschrijft voor een tabletcursus, breng dan je tablet mee naar de inschrijvingen.

Als er nog plaatsen vrij zijn kan je nadien nog inschrijven tijdens de openingsuren van de bib.

voordat ze op de site verschijnen.

Gedichtendag 2018: poëzie in Fort 5

Wat als de muren konden spreken? Die vraag stelden de bib en cultuurdienst de voorbije jaren aan jonge en iets minder jonge Edegemse dichters. Hun antwoorden in dichtvorm kon je lezen op verschillende plekken in Edegem. Lees verder