Cultuur bij je buur 2017

=> Wat? Waar? Wanneer?

• Donderdag 12 oktober – 20 uur: Bach op Theorbe

Floris De Rycker brengt muziek van J.S. Bach op de Duitse Theorbe. Als leraar luit en muziekgeschiedenis is Floris verbonden aan de muziekacademie van Wilrijk-Edegem. Hij keert als oud-Edegemnaar terug naar zijn roots, dit najaar kan je hem solo horen in een huiskamer bij jou in de buurt.

• Donderdag 26 oktober – 20 uur: Edegem dat boerendorp van toen

André Mens & Pierre Hens brengen een selectie verhalen over de Edegemse hoeven en tuinbouwbedrijven, de Wilsonwijk, de toekomst van de ‘boerenstiel’ in Edegem en de dorpsgenoten die elders in de wereld gingen ‘boeren’. Een unieke avond op één van de nog actieve boerderijen in Edegem.

We zitten vanavond op een boerderij, breng dus voor alle zekerheid je dikke trui en/of je fleecedekentje mee!

• Donderdag 16 november – 20 uur: Watertanden

Een voorstelling van Kip van Troje over oude groenten en vergeten fruit, overgoten met een saus van verhalen, versierd met toefjes poëzie en opgediend met krokante woordspelingen. Een voorstelling om van te smullen op een toplocatie in Edegem: de huiskamer van het Kasteel Hof ter Linden.

Er zijn nog volop werken aan het Hof ter Linden aan de gang, trek dus best je stevige schoenen aan!

• Donderdag 23 november – 20 uur: Conocho - a capella liederen

Conocho is een dubbelkwartet van acht mensen die naar elkaar toegegroeid zijn uit liefde voor muziek. Ze brengen a capella liederen uit zeer uiteenlopende muziekgenres, aaneengelijmd met een beetje uitleg over de inhoud of een stukje poëzie.

=> De locaties van de voorstellingen blijven nog een verrassing. Zodra je je ticket print, vind je daarop het adres waar we je die avond verwachten. Alle locaties zijn makkelijk te bereiken, er is voldoende parkeerplaats in de buurt.

=> Tickets?

Tickets (7 euro per avond) kan je reserveren via www.edegem.be/tickets, aan de balie van het gemeentehuis (Gemeenteplein 1) of in de bib (Hovestraat 55). Je kan voor elke avond afzonderlijk tickets reserveren.

=> Meer weten?

Cultuurdienst Edegem, Gemeenteplein 1, tel. 03 289 26 50 of cultuur@edegem.be

Bibliotheek Edegem, Hovestraat 55, tel 03 289 23 50 of bibliotheek@edegem.be

voordat ze op de site verschijnen.

Digitale week 2017

Tijdens de Digitale week 2017 biedt de bib een goed gevuld programma aan met een vorming, een infomoment, een workshop en een voorleesverhaal dat niet uit een papieren boek komt… Lees verder