Bibliotheek Edegem

Digitale week 2017

=> Wat? Waar? Wanneer? 

  • zaterdag 21 oktober: Digitaal voorlezen

Tijdens de digitale week lezen we eens niet voor uit een papieren boek, maar halen we onze tablet boven. Met een leuke interactieve app brengen we ons voorleesverhaal tot leven op een groot scherm. Een andere manier van voorlezen. Voor kinderen van 4-7 jaar.

Wanneer? Zaterdag 21 oktober 2017 - 11-11.30 uur

Waar? Bibliotheek, Hovestraat 55

Prijs? Deelname is gratis. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan in via het digitaal loket op www.edegem.be.

  • maandag 23 oktober: Mediwijze (groot)ouders

Welke wegen kinderen online verkennen, is voor veel ouders en grootouders een raadsel. Ze denken dat hun (klein)kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die ze zelf kunnen opnemen. Tijdens deze vorming beantwoorden we vragen over dingen als schermtijd, sociale media, games, privacy …

Wanneer? Maandag 23 oktober 2017 - 19.30-22 uur

Waar? Huis van het Kind Edegem (polyvalente zaal), Drie Eikenstraat 16. (Infoavond in samenwerking met het Huis van het Kind)

Prijs? 4 euro. Inschrijven via www.edegem.be/tickets of aan de balie van de bibliotheek. Wees er snel bij, deze infoavond is beperkt tot 20 deelnemers!

  • donderdag 26 oktober: Workshop foto's op je pc

​Foto's importeren van je fototoestel, smartphone of tablet naar je computer, hoe doe je dat precies? En waar moet je ze allemaal plaatsen? En kan je ze dan nog snel terugvinden? Zijn daar apps voor? Het antwoord op al deze vragen krijg je in deze workshop. Je hebt voor deze cursus een basiskennis computer nodig. Breng je fototoestel, smartphone of tablet en eventueel je laptop met windows 10 mee naar de cursus. Heb je zelf geen laptop met Windows 10, kan je een van de bib gebruiken.

Wanneer? Donderdag 26 oktober 2017 - 10-12.30 uur

Waar? Bibliotheek, Hovestraat 55

Prijs? 5 euro. Inschrijven via www.edegem.be/tickets of aan de balie van de bibliotheek. Wees er snel bij, deze workshop is beperkt tot 10 deelnemers!

  • vrijdag 27 oktober: Digitaal lezen, ook iets voor mij?

​Wat zijn de voordelen van digitaal lezen? Op welke toestellen kan je lezen? Hoe leen of koop je een e-boek, een digitale krant of een tijdschrift? En zijn er ook gratis e-boeken ? Hoe leen ik een e-reader in de bib? Als deze vragen komen aan bod tijdens een infosessie in de bibliotheek. 

Wanneer? Vrijdag 27 oktober 2017 - 10-11.30 uur

Waar? Bibliotheek, Hovestraat 55

Prijs? Deelname is gratis. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan voor 22 oktober in via het digitaal loket op www.edegem.be.

Meer weten? Bibliotheek, 03 289 23 50 of bibliotheek@edegem.be

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Digitale week 2017

Tijdens de Digitale week 2017 biedt de bib een goed gevuld programma aan met een vorming, een infomoment, een workshop en een voorleesverhaal dat niet uit een papieren boek komt… Lees verder
Meer nieuws