Fundels

Een Fundel is een een “bundel vol fun”, een interactief prentenboek waarin het verhaal aangevuld wordt met een filmpje, kleurplaten en spelletjes.

Er zijn twee manieren om een Fundel te 'lezen':

I. VIA DE APP OP JE TABLET

Wat heb je nodig?

• Een tablet of smartphone van Apple (met besturingssysteem iOS 6.0 of hoger) of met Android als besturingssysteem (Android 4.0 of hoger).
  • Een internet- of WiFi-verbinding om je aan te melden en/of een keuze te maken uit het Fundels-aanbod en de Fundel te downloaden. Eenmaal je een Fundel hebt gedownload, kan je het boek ook offline lezen.
  • Een 'Mijn Bibliotheek' account. Nog geen 'Mijn Bibliotheek' Account? Registreer je dan hier

Hoe ga je te werk? (Een kort demo-filmpje vind je hier):

1. Download de Fundels-app van de App Store of Google Play Store.
  2. Klik op het 'de Bib'-logo.
  3. Meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek' account.
  4. Kies het boekje dat je wil lenen.
  5. Het boekje wordt gedownload op je toestel.

Per kalenderjaar kan je gratis zeven prentenboeken lenen, vier weken lang. Om eerst even kennis te maken met de Fundels-app, kan je zonder in te loggen het demo-boekje ‘De wiebelbillenboogie’ inkijken.

II. OP JE COMPUTER / LAPTOP:

Om met een Fundel aan de slag te kunnen gaan, heb je een lezer nodig die je aansluit op je computer. De bib beschikt over een aantal lezers en fundelverhalen. In elke fundels-rugzak zit een korte handleiding die aangeeft hoe je met de fundels aan de slag gaat. Info over het installeren van de lezer vind je op de site van de Fundels

Je kan zowel de lezers als de prentenboeken uitlenen in de bib. Zo ga je te werk:

1. Je neemt een fundels–rugzak
2. Je vult je rugzak met (liefst) vijf fundels
3. Je haalt je lezer af aan de balie
4. Je laat alles scannen aan de balie

Het uitlenen van een lezer en de prentenboeken is volledig gratis. Een overzicht van alle verhalen vind je in onze catalogus.

voordat ze op de site verschijnen.