Bibliotheek Edegem

Daisy for kids

Lees je graag - zoals alle andere kinderen van je klas - spannende verhalen of knotsgekke avonturen? Of wil je ook alles weten over de dino's?

Maar beleef je niet veel plezier aan je boek omdat het lezen niet goed vlot door één of andere vorm van dyslexie? Of is het lezen van een boek voor een boekbespreking telkens weer een loodzware opdracht voor jou?

Dat kan, maar ook als gewoon lezen niet of niet gemakkelijk gaat, kan je toch best - zoals al je vrienden en vriendinnen - gewoon heerlijk genieten van een boek! Want de éne leest met zijn ogen, de andere met zijn oren. Maar vast staat: iederéén kan lezen!

Daarom heeft de bib - in samenwerking met Luisterpunt - een wisselcollectie daisy-boeken voor jongeren. 

* wat is een daisy-boek?

Daisy-boeken zijn luisterboeken die je kan lezen als een gewoon boek: je kan ze op je eigen tempo afspelen, doorbladeren of een digitale bladwijzer plaatsen.

Wil je graag een bepaald boek beluisteren? Kijk dan in onze catalogus of we het niet in luistervorm hebben. Anders kunnen we het misschien bestellen bij de Luisterpuntbibliotheek. Op de kidspagina van Luisterpunt vind je een volledig overzicht van alle boeken die je in daisy-vorm kan beluisteren.

* hoe beluister je een daisy-boek?

  • met een daisy-speler: Een testspeler kan je (gratis) uitlenen in de bib. 
  • met de computer: via de bib of via Luisterpunt kan je (gratis) software bekomen om daisy-boeken op je pc te beluisteren. Meer info in de bib of op de kidspagina van de Luisterpuntbibliotheek.
  • via een gewone cd-/dvd-speler met mp3-ondersteuning, maar dan verlies je de voordelen van de daisy-structuur. 

* meer info:

Daarnaast heeft de bib ook twee leeslinealen. Een leeslineaal met vergroting is een hulpmiddel voor jongeren met dyslexie: een leeslineaal isoleert duidelijk de regel door de rode geleidelijn en vergroot hem zodat hij beter leesbaar wordt. Je kan een leeslineaal testen in de bib zelf of uitlenen om uit te proberen. Vraag ernaar aan de balie.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Cultuur bij je buur 2017

Vier donderdagavonden. Vier huiskamers. Vier voorstellingen. Vier onderwerpen. Dat zijn de ingrediënten van het concept waarvoor cultuur en bibliotheek ook dit najaar weer de krachten bundelen: Cultuur bij je buur. Lees verder
Meer nieuws