E-boeken en e-readers

Via een proefproject kan je voortaan e-boeken lenen in de bib.

Wat & hoe?

Om juridische redenen mogen we voorlopig enkel e-boeken aanbieden op e-readers van de bib; e-boeken van de bib op je eigen tablet of e-reader lezen is voorlopig nog niet mogelijk. We starten ons project met een beperkte collectie. Wil je een ander boek lezen? Vul dan ons online aankoopsuggestieformulier in. We nemen het e-boek op in onze digitale collectie en jij leest het als eerste!

Per lenerskaart kan je één e-reader met maximaal vijf e-boeken uitlenen. Voor het reserveren van een e-reader betaal je de gewone reservatiekost van 0,50 euro; het lenen van e-boeken is gratis. De uitleentermijn voor e-readers en e-boeken bedraagt voor alle leners drie weken. Deze termijn kan je in deze opstartfase niet verlengen.

Hoe aanvragen?

Wil je een e-reader met e-boeken lenen, dan vraag je ze aan ze via het digitaal aanvraagformulier of aan de balie in de bib.

De e-reader: Kijk best eerst even na in onze catalogus of er een e-reader beschikbaar is. Je kan een e-reader niet tegen een bepaalde datum reserveren.

De e-boeken: Per e-reader kan je maximum vijf e-boeken aanvragen. Het aanbod van onze e-boeken vind je hier. E-boeken die uitgeleend zijn kan je niet aanvragen.  Dit lijkt misschien wat contradictorisch maar volgens de huidige juridische bepalingen mag de bibliotheek eenzelfde titel maar aan één lener tegelijk uitlenen.

Je ontvangt een mail wanneer de e-reader voor jou klaar ligt. Dat is maximum een week na de aanvraag.

Door een aanvraag voor een e-reader in te dienen, verklaar je je automatisch akkoord met onze spelregels. Het volledige reglement vind je hier.

Begint het te kriebelen om eens een e-reader uit te testen of wil je nog meer info? Stuur ons dan snel je eerste aanvraag of kom eens langs in de bib.