Bibliotheek Edegem

Lenen & verlengen

Wat en hoeveel je kan uitlenen, hoe lang je je materialen mag bijhouden en hoeveel je ervoor betaalt hangt af van je abonnementsformule

* hoe kan je materialen uitlenen?

Breng steeds je lenerspas mee. Zonder pasje kan je geen materialen lenen. Je kan er ook voor kiezen om te lenen en te betalen met je eID. Kom even langs aan de balie, wij zetten je lenerspas om.

Alle materialen, ook die van de Multimedia, kan je uitlenen aan de zelfuitleenbalies.

Bij uitlening ontvang je een ticket waarop staat:

  • welke materialen je meeneemt of nog in je bezit hebt
  • wanneer je de materialen ten laatste moet terugbrengen
  • welke openstaande kosten je nog hebt

Kijk het ticket en de materialen altijd goed na voor je de bib verlaat.

* vakantie?

Wanneer je vakantie plant, kan de bib een langere uitleentermijn toestaan. Vraag hiervoor een vakantieregeling aan de balie. Tijdens de zomervakantie (juli - augustus) geeft de bib je voor alle materialen standaard een uitleentermijn van zes weken.

* verlengen

Je kan de uitleentermijn van je materialen 1x verlengen op voorwaarde dat je abonnement het toelaat. Dvd's of werken die door een andere lener gereserveerd zijn kan je nooit verlengen.

Verlengen kan: 

  • aan de zelfuitleenbalies
  • online via je 'Mijn Bibliotheek' account (meer info hierover vind je hier)
  • telefonisch tijdens de openingsuren van de bib

* terugbrengen

Uitgeleende materialen kan je inleveren aan de zelfuitleenbalies. Buiten de openingsuren kan je materialen 24/7 inleveren via de inleverbus (inkom Lentelei). Vooraleer de bib de eerstvolgende werkdag weer open gaat, nemen onze medewerkerkers alle werken uit de inleverbus in. Wanneer je te laat inlevert, komen de kosten op je kaart te staan. Je betaalt je openstaande kosten best bij je eerstvolgende bezoek.

* bibseintje

Krijg je graag enkele dagen voor je leentermijn vervalt een herinnering van de bib?

Bezorg ons dan je mailadres en je ontvangt enkele dagen voor je leentermijn vervalt een herinnering van de bib in je mailbox. Dit mailadres gebruiken we enkel voor herinneringen, rappels, reservatieberichten of berichten van praktisch nut (bijvoorbeeld bij de wijziging van het reglement of de openingsuren).  

Bibseintje is een geheugensteuntje om vervelende boetes te voorkomen. Het blijft natuurlijk jouw verantwoordelijkheid om je materiaal op tijd in te leveren. Check je leentermijn op je ticket of op ‘Mijn bibliotheek’.