Bibliotheek Edegem

Bib-voordelen voor leerkrachten

Ben je leerkracht, leerkracht in opleiding of heb je een job met een educatieve opdracht? Dan kan je op vertoon van je leerkrachtenkaart, je studentenkaart of een attest van je werkgever een speciaal statuut aanvragen in de bib.

We hebben twee speciale lenersstatuten met een aantal voordelen en voorwaarden:

* voor leerkrachten of personen met een educatieve job:

  • je krijgt een lenerspas op naam van je school, hiervoor betaal je geen abonnementsgeld. Elk jaar hernieuwen we je abonnement. Breng je lerarenkaart mee om in te schrijven of je abonnement te hernieuwen.
  • je kan meer materialen meenemen dan toegestaan op een gewone kaart en je leent ze standaard voor zes weken. Als leerkracht van het kleuter- of lager onderwijs kan je op deze schoolkaart geen volwassen dvd's of volwassen fictie uitlenen. Voor leerkrachten van het middelbaar of hoger onderwijs kan dit uiteraard wel.
  • de materialen die je op je schoolkaart uitleent zijn enkel voor schoolgebruik; alle andere materialen leen je op je persoonlijke kaart waarvoor de gewone voorwaarden gelden qua ontleningen en kosten. 

* voor leerkrachten in opleiding:

  • je krijgt een speciale lenerspas die geldig is voor één schooljaar (15/08-30/06), hiervoor betaal je geen abonnementsgeld. Zolang je leerkracht in opleiding blijft, kan je deze lenerspas elk schooljaar hernieuwen. Breng je studentenkaart mee om in te schrijven of je abonnement te hernieuwen.
  • je kan meer materialen meenemen dan toegestaan op een gewone kaart en je leent ze standaard voor zes weken. Volwassen dvd's en volwassen fictie kan je met deze lenerspas niet uitlenen. Heb je deze materialen toch nodig voor je opleiding? Vraag dan meer info aan de balie.
  • de materialen die je op deze kaart uitleent zijn enkel voor schoolgebruik; alle andere materialen leen je op je persoonlijke kaart waarvoor de gewone voorwaarden gelden qua ontleningen en kosten.