Extraatjes voor leerkrachten en scholen

Naast de klassieke bezoeken en introducties met je klas, heeft de bib nog heel wat andere mogelijkheden voor leerkrachten en scholen.

* zorgjuffen

Niet elk kind leest even vlot. Heb je een leerling die speciale begeleiding nodig heeft bij het lezen? Wij kunnen helpen met boeken op een aangepast AVI-niveau, luisterboeken of daisy-boeken voor jongeren met dyslexie.

* bibboxen

Werk je in de klas rond een bepaald thema? Vertrek je op zeeklassen en neem je graag wat passende boeken mee? Of leg je in je klas graag wat boeken klaar voor in de vrije uurtjes? Dan kan je in de bib een bibbox aanvragen. Via het e-loket geef je - drie weken op voorhand - thema, datum van afhaling, uitleentermijn en andere details door. Op de afgesproken datum staat de box voor je klaar aan de balie.

* Caspar Game, een mediawijs kaartspel

Wil je met je leerlingen graag eens werken rond mediawijsheid? Dan kan je in de bib het Caspar Game lenen, een mediawijs kaartspel dat test of jongeren wel zo mediawijs zijn als ze zelf denken. Het spel is gericht op jongeren van 12 tot 26 jaar, met diverse moeilijkheidsgraden. Het kan dus gespeeld worden door iedereen van medialeek tot mediageek. Het spel werd ontwikkeld door Mediaraven, de vragen en opdrachten in het spel zijn tot stand gekomen in samenwerking met Sensoa.

Je kan het spel lenen in de bib, vraag ernaar aan de balie. Kijk eerst even in onze catalogus of het spel niet uitgeleend is. Meer info over het Caspar Game vind je op www.caspargame.eu

* fundels

Fundels zijn interactieve prentenboeken voor op je pc of tablet. Alle info over de fundels in de bib van Edegem vind je hier

* kamishibaï

Kamishibaï is een traditionele Japanse vertelvorm die je het best kan vergelijken met een poppenkast waarin je een verhaal vertelt aan de hand van prenten. Alle info over de theatertjes en de vertelplaten in de bib van Edegem vind je hier

* voorleesmomenten

Onze jeugdafdeling kan omgetoverd worden tot een leuke voorleesruimte met kussens en zitpoefjes. Geniet je als leerkracht ook graag mee van het verhaal, dan zorgen wij voor een voorlezer.

* leeslijsten

Werk je met leeslijsten voor je leerlingen? Als je ons deze lijst voor het begin van het schooljaar bezorgt, proberen wij extra exemplaren van een aantal titels aan te kopen zodat meer leerlingen het boek via de bib kunnen lenen.