Gopress: digitale krant en krantenarchief

Via Gopress kan je de krant online lezen of het digitaal krantenarchief doorzoeken.

* het krantenarchief

Het Gopress krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal archief met krantenartikelen van minstens twee dagen oud. Je kan het heel eenvoudig raadplegen via onze catalogus (voor het veld met je zoekterm activeer je 'krantenarchief').

Binnen de muren van de bib kan je meteen ook de gewenste artikels lezen.Ook van thuis uit kan je het archief doorzoeken en artikels lezen via je 'Mijn Bibliotheek' account.

Nog geen 'Mijn Bibliotheek' Account? Registreer je dan hier

* de krantenkiosk

Binnen de muren van de bib kan je de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen digitaal lezen. Dat kan via de Gopress Kiosk op een internetpc van de bib of op je eigen laptop, smartphone of tablet. Naast de belangrijkste Vlaamse kranten heb je ook de keuze uit tijdschriften als Knack en Trends. Bij enkele kranten kan je ook een keuze maken tussen de bestaande regionale edities.

Een korte handleiding voor deze twee toepassingen vind je in deze pdf.

* het archief van Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen

Via archief.gva.be kan je het volledig historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen digitaal doorzoeken en doorbladeren. Inloggen doe je met je abonnement op de krant of met  je 'Mijn Bibliotheek' account. Meer info vind je hier

* het krantenarchief op school

Via 'De bib op school' kan de bib haar abonnement op Gopress zonder meerkost delen met de lagere en secundaire scholen op haar grondgebied. De bib kan dus alle Edegemse scholen gratis toegang bieden tot het Gopress krantenarchief (artikels van minstens twee dagen oud); de krantenkiosk blijft ook voor scholen enkel toegankelijk in de bib zelf.

Wil je als school ingaan op dit aanbod? Neem dan contact op met de bib. Wij sluiten samen met je school een overeenkomst af bij Bibnet en binnen de vijf werkdagen hebben al je leerlingen op school toegang tot het Vlaamse krantenarchief.