Bibliotheek Edegem

XXL: Groteletterboeken, luisterboeken, daisy

Soms is gewoon lezen niet meer zo evident:het wordt te vermoeiend, je ogen laten je in de steek of je kan door een fysieke beperking geen boek meer vasthouden.

Geen probleem! Ook als gewoon lezen niet of niet gemakkelijk meer gaat, kan je wél gewoon heerlijk genieten van een boek. De ene leest met zijn oren, de andere met zijn vingers. Maar vast staat: iederéén kan lezen!

De bib van Edegem heeft een ruim aanbod aan:

• groteletterboeken
• luistercd’s
• daisy-boeken

Daarnaast heeft de bib ook twee leeslinealen. Een leeslineaal met vergroting is een hulpmiddel voor wie minder vlot kan lezen: een leeslineaal isoleert duidelijk de regel door de rode geleidelijn en vergroot hem zodat hij beter leesbaar wordt. Je kan een leeslineaal testen in de bib zelf of uitlenen om uit te proberen. Vraag ernaar aan de balie. 

* lezen in grote letter: groteletterboeken

De bib van Edegem heeft een uitgebreide collectie groteletterboeken in allerlei genres: detectives, romantische en historische verhalen, familie- en streekromans, ... Een overzicht van onze groteletterboeken vind je in onze catalogus

* lezen met je oren: luisterboeken

De bib van Edegem heeft een uitgebreide collectie luisterboeken, ideaal voor mensen met gezichtproblemen of voor wie niet lang een boek kan vasthouden. Of waarom geen boek beluisteren tijdens een lange autorit of een huishoudelijke klus? De uitleenvoorwaarden voor luisterboeken zijn dezelfde als voor boeken.Een overzicht van onze luisterboeken vind je in onze catalogus.

* lezen met je oren: daisy-boeken

Daisy-boeken zijn luisterboeken die je kan lezen als een gewoon boek: je kan ze op je eigen tempo afspelen, doorbladeren of een digitale bladwijzer plaatsen.

Wil je graag een bepaald boek beluisteren? Kijk dan in onze catalogus of we het niet in luistervorm hebben. Anders kunnen we het misschien bestellen bij de Luisterpuntbibliotheek. De uitleenvoorwaarden voor daisy-boeken zijn dezelfde als voor boeken.

Een daisy-boek beluister je: 

  • met een daisy-speler: Een testspeler kan je (gratis) uitlenen in de bib. 
  • met de computer: via de bib of Luisterpunt kan je (gratis) software bekomen om daisy-boeken op je pc te beluisteren. 
  • via een gewone cd-/dvd-speler met mp3-ondersteuning, maar dan verlies je de voordelen van de daisy-structuur. 

* meer info: in de bib of rechtstreeks bij Luisterpunt. De Luisterpuntbibliotheek is een openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking. 

Contactgegevens Luisterpunt

tel. 02 423 04 11 (elke werkdag van 9 - 12 uur en van 13 - 16 uur)
info@luisterpuntbibliotheek.be
www.luisterpuntbibliotheek.be