Ook nu je weer gewoon naar de bib kan om boeken te kiezen, kan je gebruik blijven maken van onze afhaalbib. Door de beperkte ruimte en de onaangepaste structuur van de bib vragen we om zoveel mogelijk gebruik te (blijven) maken van onze afhaalbib. Kom enkel naar de bib als je toch zelf nog titels wil kiezen! 

Hieronder vind je meer info over hoe het werkt, neem ze zeker door voor je een pakket aanvraagt. 

Wie kan materialen uitlenen?

Enkel mensen die al lid zijn van de bib van Edegem kunnen een afhaalpakket aanvragen. Zij zitten in het bibliotheekbestand, waardoor we ook achter de schermen voor hen materialen kunnen uitlenen. Ben je nog geen bibgebruiker kom dan eerst even langs in de bib om je in te schrijven. 

Wat kan je reserveren?

Op één lenerspas kan je maximaal 5 items reserveren. Je kan boeken en dvd's aanvragen.

Hoe reserveer je materialen?

  1. Zoek in de catalogus de materialen die je graag wil lenen. Check bij 'Waar staat het?' of het materiaal nu beschikbaar (aanwezig) is. De reserveerknop in de catalogus kan je voor de afhaalbib NIET gebruiken. Uitgeleende materialen zijn bij leners thuis, die kunnen we dus niet voor je klaarzetten. Noteer op het aanvraagformulier de titel en de plaats in de bib zodat wij de materialen gemakkelijk kunnen terugvinden.
  2. Duid op het formulier aan wanneer je je pakket wil komen afhalen. Om het systeem van de afhaalpakketten voor iedereen veilig te houden, kan dat ten vroegste de derde dag na je aanvraag. Afhalen kan op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10-12 uur. 

De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst; het is dus mogelijk dat een boek of dvd in de catalogus beschikbaar staat op het moment van je aanvraag, maar uitgeleend is op het ogenblik dat je aanvraag behandeld wordt. Daarom kan je, als je dat wil, twee reservetitels opgeven.

Ik heb een pakket aangevraagd, wat nu? 

De bib krijgt de aanvraagformulieren door per mail. Elke werkdag verwerkt een medewerker de aanvragen. 

We verzamelen de materialen die je aangevraagd hebt en lenen ze uit op de naam van de aanvrager. We steken je pakketje in een bibtasje en bevestigen je naam op het zakje dat voor jou bestemd is.

Je ontvangt van ons een mail om te bevestigen dat je pakket klaar staat. In die mail bevestigen we de dag waarop je het pakket kan komen afhalen. Afhalen kan op die dag tussen 10-12 uur

Waar kan je je pakket afhalen?

Je pakket zal klaar staan in de inkomhal van de bib. In onze inkomhal zal je bakjes vinden met oranje bibtasjes. Zoek je zakje en je kan vertrekken met je pakketje. Denk eraan dat er omwille van veiligheidsredenen telkens maar één persoon in de inkomruimte aanwezig mag zijn. Ga zelf het pakket oppikken en laat de rest van je gezelschap even buiten wachten. Blijf ook zelf buiten wachten wanneer er al iemand binnen is en hou voldoende afstand als er een wachtrij is. 

Wij lenen de materialen van je pakket meteen ook uit op je kaart, je uitleenticket zit in het bibtasje. Je hoeft dus niet binnen te komen om de materialen op je kaart te zetten.

Hoe lever ik geleende materialen in?

Alle materialen die je meekrijgt in je pakket zijn uitgeleend volgens de normale leentermijnen. Wil je de materialen van je pakket - of andere materialen die je nog thuis hebt - inleveren, deponeer ze dan steeds in de inleverbus. Onze inkomhal is er om pakketten af te halen, niet om materialen in te leveren!

Is deze dienst gratis?

Ja. Je hoeft geen reservatiekost te betalen wanneer je een afhaalpakket aanvraagt.