De afhaalbib is terug! Door de beperkte ruimte en de onaangepaste structuur van de bib vragen we om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. Kom enkel naar de bib als je echt zelf nog wil kiezen, beperk je bezoek in tijd en kom liefst alleen. 

Hieronder vind je meer info, neem dit zeker door voor je een pakket aanvraagt. 

Wie kan materialen uitlenen?

Enkel mensen die al lid zijn van de bib van Edegem kunnen een afhaalpakket aanvragen. Zij zitten in het bibliotheekbestand, waardoor we ook achter de schermen voor hen materialen kunnen uitlenen. Ben je nog geen bibgebruiker kom dan eerst even langs om je in te schrijven. 

Wat kan je aanvragen?

Op één lenerspas kan je maximaal 5 items reserveren. Je kan boeken en dvd's aanvragen. Je kan specifieke titels kiezen of een verrassingspakket volgens een bepaald genre aanvragen. Boekjes voor eerste lezertjes kan je enkel op AVI-niveau aanvragen, dus niet op titel.

Per lenerspas kan je maximum één afhaalpakket per week aanvragen.

Hoe vraag je een pakket aan?

1/ Duid op het formulier aan wat je wil aanvragen

=> Je kiest specifieke titels: Zoek in de catalogus de materialen die je graag wil lenen. Check bij 'Waar staat het?' of het materiaal nu beschikbaar (aanwezig) is. De reserveerknop in de catalogus kan je voor de afhaalbib NIET gebruiken. Uitgeleende materialen zijn bij leners thuis, die kunnen we dus niet voor je klaarzetten. Noteer op het aanvraagformulier de titel en de plaats in de bib zodat wij de materialen gemakkelijk kunnen terugvinden.

De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst; het is dus mogelijk dat een boek of dvd in de catalogus beschikbaar staat op het moment van je aanvraag, maar uitgeleend is op het ogenblik dat we je aanvraag behandelen. Daarom kan je, als je dat wil, twee reservetitels opgeven.

=> Je kiest voor een verrassingspakket op genre of AVI-boekjes: Vink deze optie aan in het formulier.

2/ Duid op het formulier aan wanneer je je pakket wil komen afhalen

Dat kan ten vroegste de derde dag na je aanvraag. Afhalen kan op maandag tussen 14-16 uur, op woensdag en vrijdag tussen 10-12 uur. 

!! Lukt het echt niet om het digitaal formulier in te vullen, kan je ook telefonisch een pakket aanvragen. In dat geval geef je door welk genre boeken je graag leest of films je graag ziet en wij stellen een pakketje met vijf titels samen. Specifieke titels aanvragen kan in dit geval niet. Telefonisch een pakket aanvragen kan op het nummer 03 289 23 50, op maandag tussen 14-16 uur en op woensdag en vrijdag tussen 10-12 uur.

Ik heb een pakket aangevraagd, wat nu? 

De bib krijgt de aanvraagformulieren door per mail. 

We verzamelen de materialen die je aangevraagd hebt en lenen ze uit op de naam van de aanvrager. We steken je pakketje in een bibtasje en bevestigen je naam op het zakje dat voor jou bestemd is.

Zonder tegenbericht staat je pakket klaar op het moment dat je aangeduid hebt.

Waar kan je je pakket afhalen?

Je pakket zal klaar staan in de inkomhal van de bib. In onze inkomhal zal je bakjes vinden met oranje bibtasjes. Zoek je zakje en je kan vertrekken met je pakketje. Wij lenen de materialen van je pakket meteen uit op je kaart, je uitleenticket zit in het bibtasje. Je hoeft dus niet binnen te komen om de materialen op je kaart te zetten.

Denk eraan dat er omwille van veiligheidsredenen telkens maar één persoon in de inkomruimte aanwezig mag zijn. Ga zelf het pakket oppikken en laat de rest van je gezelschap even buiten wachten. Blijf ook zelf buiten wachten wanneer er al iemand binnen is en hou voldoende afstand als er een wachtrij is. 

Hoe lever ik geleende materialen in?

Alle materialen die je meekrijgt in je pakket zijn uitgeleend volgens de normale leentermijnen. Wil je de materialen van je pakket - of andere materialen die je nog thuis hebt - inleveren, deponeer ze dan steeds in de inleverbus. Onze inkomhal is er om pakketten af te halen, niet om materialen in te leveren!

Is deze dienst gratis?

Ja. Je hoeft geen reservatiekost te betalen wanneer je een afhaalpakket aanvraagt.