Bib aan huis

Zelf niet meer naar de bib?

Ben je tijdelijk of voor langere tijd aan huis gebonden door ziekte of een ongeval? En wil je toch nog graag genieten van een goed boek of een mooie film? Of ken je iemand die niet meer goed genoeg te been is om zelf naar de bib te komen?

Bibaanhuis

Dan kan je een beroep doen op onze bib aan huis. Een team van vrijwilligers brengt het ganse bibliotheekaanbod bij je thuis. 

Wens je gebruik te maken van deze dienst, neem dan contact op met de bibliotheek. Kort daarna contacteren wij je voor een eerste verkennend gesprek bij je thuis met één van onze vrijwilligers.

Goed om weten

De bibliotheek heeft ook een ruime keuze aan materialen voor als het lezen wat moeilijker wordt: groteletterboeken, luisterboeken op cd en daisy-boeken (luisterboeken voor slechtzienden), onze ‘XXL-collectie’. Meer informatie hierover vind je hier of in de bibliotheek.

Enkele afspraken: 

  • Bij het eerste bezoek van onze vrijwilliger spreek je een moment en een termijn af waarop hij of zij langskomt (bv om de drie weken op maandagvoormiddag tussen 10 en 12 uur).
  • Als je niet thuis bent op het afgesproken moment of als je vragen of problemen heeft, kan je steeds contact opnemen met de bibliotheek (bij voorkeur tijdens de openingsuren van de bib).
  • Als onze vrijwilliger verhinderd is, zoeken we een alternatief of contacteren we je voor een nieuwe afspraak.

De bib aan huis en het bibreglement

Het gewone bibliotheekreglement is voor jou van toepassing mits enkele uitzonderingen:

  • Je kan gratis gebruik maken van de bib.
  • Je leentermijn is gekoppeld aan het bezoek van de vrijwilliger. Je hoeft ook geen boete te betalen als je boeken later dan voorzien ingeleverd worden.