Edegem is een Boekstart-gemeente. 'Boekstart' is een project van Iedereen Leest. De bedoeling? Ouders en kinderen samen laten genieten van boeken. Dat schept een sterke band en kinderen worden er taalvaardiger door.

Samen met je kind genieten van boeken?

Dat is samen genieten. Want samen in een boek kijken, plaatjes aanwijzen, versjes leren of verhaaltjes vertellen schept een sterke band. Het is 'kwalitijd', goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en knus samenzijn.

Dat is samen bouwen aan de ontwikkeling van je kind. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen graag en ze zijn vaker lid van de bib.

Hoe werkt Boekstart?

Boekstart werkt samen met de bib en het consultatiebureau van Kind en Gezin. Wanneer je kind 6 maanden oud is, krijg je bij je bezoek aan het consultatiebureau een Boekstart-pakketje. Daarin zitten een knisperboekje en een informatiebrochure over boeken voor jonge ouders. Is je kind 15 maanden oud, dan krijg je een nieuwe brochure. Je vindt er ook een bon in, goed voor een vervolgpakket dat je kan afhalen in de bib. Daar krijg je alle info over het aanbod voor peuters en hun ouders. Meteen het ideale moment om je kind lid te maken van de bib.

Waar vind ik babyboekjes?

De bib van Edegem heeft een collectie boekjes speciaal voor peuters (0-2 jaar). Kom eens horen, voelen, zien, … Wij hebben leuke bed-bad-boxboekjes. 

Ook in 't Speelnestje (het peuterspeelpunt en ruilpunt van het Huis van het Kind) vind je een bibpunt. Ideaal om samen met je peuter de wereld van het boek in te stappen!

Meer info over het project ‘Boekstart' van Iedereen Leest (sinds 1 januari 2017 de opvolger van het project 'Boekbaby’s’) vind je op boekstart.be.