Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Lees digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader digitaal door de krant!

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels.

=> Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 gratis digitale kinderboeken.

1. Download de Fundels-app
  2. De boekjes zijn beschikbaar in de app zonder je aan te melden.

=> Omdat de bib van Edegem een abonnement heeft op digitale Fundels, krijgen al onze leners bovenop de 15 gratis boekjes ook twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
  4. Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Tot en met 19 april krijg je via Gopress snel en gratis toegang tot het digitale archief van verschillende kranten en tijdschriften zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten. Op bibliotheek.be/krantenarchief vind je artikels ouder dan 2 dagen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bib (Na 19 april kan je het Gopress Archief enkel raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel).

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.