in de bib van Edegem kan je e-boeken lenen op een e-reader van de bib.

Wat & hoe?

Om juridische redenen mogen we voorlopig enkel e-boeken aanbieden op e-readers van de bib; e-boeken van de bib op je eigen tablet of e-reader lezen is voorlopig nog niet mogelijk.

Per lenerskaart kan je één e-reader met maximaal vijf e-boeken uitlenen. Voor het reserveren van een e-reader betaal je de gewone reservatiekost van 0,50 euro; het lenen van e-boeken is gratis. Je kan een e-reader niet tegen een bepaalde datum reserveren.

De uitleentermijn voor e-readers en e-boeken bedraagt vier weken. Deze termijn kan je niet verlengen.

Hoe aanvragen?

Wil je een e-reader met e-boeken lenen, dan vraag je ze aan ze via het digitaal aanvraagformulier.

De e-reader: Kijk best eerst even na in onze catalogus of er een e-reader beschikbaar is. Je kan een e-reader niet tegen een bepaalde datum reserveren. 

De e-boeken: Per e-reader kan je maximum vijf e-boeken aanvragen. Het aanbod van onze e-boeken vind je hier. Via de filters kan je de zoekresultaten verder verfijnen. E-boeken die uitgeleend zijn kan je niet aanvragen.  Dit lijkt misschien wat contradictorisch maar volgens de huidige juridische bepalingen mag de bibliotheek eenzelfde titel maar aan één lener tegelijk uitlenen.

Je ontvangt een mail wanneer de e-reader voor jou klaar ligt. Dat is maximum een week na de aanvraag.

De e-reader terugbrengen doe je aan de balie tijdens de openingsuren van de bib, nooit via de inleverbus. 

Door een aanvraag voor een e-reader in te dienen, verklaar je je automatisch akkoord met onze spelregels. Het volledige reglement vind je hier.

Begint het te kriebelen om eens een e-reader uit te testen of wil je nog meer info? Stuur ons dan snel je eerste aanvraag of kom eens langs in de bib.