Volwassenen

Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod, het nieuws en de activiteiten van de bib voor volwassenen.

E-reader & e-boeken

Foto_E-boeken

Via de bib kan je een e-reader met e-boeken lenen.

Websites boordevol leestips

Foto_boeken in gras

Inspiratie nodig voor je volgend boek?  We bundelen voor jou de beste websites en lezerscommunities.

Gopress: digitale krant en krantenarchief

Foto_gopress

Via Gopress kan je de krant online lezen of het digitaal krantenarchief doorzoeken.

Historisch krantenarchief GVA

Leden van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen.

XXL: Groteletterboeken, luisterboeken, daisy

Logo_Luisterpunt

Is gewoon lezen niet meer zo evident? De bib heeft verschillende oplossingen om je toch nog te laten genieten van een mooi verhaal.

Bib aan huis

Foto_bibaanhuis

Lukt het niet meer om zelf naar de bib te komen? De bib helpt je graag verder.

Wifi / internetpc's in de bib

In de bib kan je gebruik maken van gratis wifi. Je hoeft geen extra paswoord in te voeren. 

Heb je zelf geen laptop, tablet of smartphone dan kan je als lid van de bibliotheek gedurende één uur gratis surfen op onze internetpc’s. Een internetpc kan je niet op voorhand reserveren, maar meestal hebben we wel een plekje vrij. Kom je enkel naar de bib om de internetpc's te gebruiken, dan krijg je een gratis 'leeszaal-abonnement'. Wil je toch iets uitlenen, dan zetten we je abonnement om naar een gewoon betalend lidmaatschap.

Aankoopsuggestie

Ken je de titel van een spannend of interessant boek of een meeslepende film die we nog niet in onze collectie hebben? Heb je een goed voorstel voor boeken of films die volgens jou niet mogen ontbreken in onze bibliotheek? Laat het ons weten. In de mate van het mogelijke houden we bij onze bestellingen rekening met je voorstel.

Om je suggestie door te geven klik hier. Als je wil dat de bib ze voor je opzij houdt, betaal je een reservatiekost van 0,50 euro.

Boek uit een andere bib

Voor materialen die we zelf niet in onze collectie hebben of die niet aanwezig zijn op het moment dat je ze nodig hebt, zijn er twee opties:

- Wanneer het materiaal aanwezig is in één van de andere Bibkwintet bibliotheken (Hove, Kontich, Lint, Boechout of Mortsel), kan je het daar gratis lenen via het Bibkwintet lidmaatschap. Vraag je Bibkwintet kaartje aan de balie. Je brengt het boek zelf terug naar de bib waar je het geleend hebt. Of een boek aanwezig is in één van de Bibkwintet bibliotheken, kan je checken in de catalogus van Bibkwintet

- We kunnen het werk aanvragen in een andere bibliotheek (IBL). Per aangevraagd werk betaal je 5,00 euro, je rekent best op een termijn van ongeveer een week voor het boek in de bib van Edegem beschikbaar is. Je kan het boek bij ons afhalen en weer inleveren. Je kan je aanvraag doorgeven aan de balie van de bib.

Leesgroep

Onze leesgroep komt tussen september en juni zesmaal samen in de bib op een donderdagavond.

Ter voorbereiding van een bijeenkomst leest elk lid van de leesgroep hetzelfde boek; dat boek wordt in groep besproken onder begeleiding van een medewerker van Leesweb.

Om deel te nemen aan de leesgroep ben je lid van de bib en betaal je 15 euro per jaar; je zorgt zelf voor een exemplaar van het boek dat je tegen de volgende bijeenkomst moet lezen. Je kan het boek ook laten overkomen uit een andere bibliotheek, hiervoor betaal je 5 euro per boek. 

Voel je ook leeskriebels om deel te nemen aan onze leesgroep? Dan kan je misschien bij een volgende start in september lid worden. Meer info in de bib.