De actualiteit opvolgen? Research doen voor een taak of een lesvoorbereiding? Duik in het digitaal krantenarchief!

Gopress

Via het online krantenarchief van Gopress krijg je snel en gratis toegang tot artikels uit kranten en tijdschriften van meer dan twee dagen oud. Je kan de digitale publicaties heel eenvoudig doorbladeren. Beschikbare titels zijn onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft en Metro.

Het krantenarchief is handig om te gebruiken bij je lesvoorbereiding, tijdens je lessen of voor een opdracht. Vind authentiek lesmateriaal over een bepaald thema met de zoekfunctie of zet je leerlingen aan het werk voor research bij een taak.

Via 'De bib op school' kan de bib haar abonnement op Gopress zonder meerkost delen met de lagere en secundaire scholen op haar grondgebied. De bib kan dus alle Edegemse scholen gratis toegang bieden tot het Gopress krantenarchief. Het is dan beschikbaar via het vaste ip-adres van je school. Het krantenarchief kan je ook elders raadplegen door gratis in te loggen via je Mijn Bibliotheek-profiel.

Wil je als school ingaan op dit aanbod? Neem dan contact op met de bib. Wij sluiten samen met je school een overeenkomst af bij Bibnet en binnen de vijf werkdagen hebben al je leerlingen op school toegang tot het Vlaamse krantenarchief.

Meer info over het Gopress Archief vind je hier