GoPress: digitaal krantenarchief

Digitale krantenarchief GoPress - in de bib maar ook van thuis uit

Met het Gopress krantenarchief krijg je snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft en Metro. Je vindt er artikels terug uit alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Na 7 dagen vind je hun artikels terug in het digitale krantenarchief.

Je kan het archief heel eenvoudig raadplegen via onze catalogus (klik in het zoekvak op het tabblad 'krantenarchief'). Binnen de muren van de bib kan je de gewenste artikels meteen lezen. Thuis of onderweg kan je de artikels lezen door in te loggen met je Mijn Bibliotheekprofiel. Lees hier hoe je een account aanmaakt.

Een lijst van kranten en tijdschriften die je kan doorzoeken vind je hier

Gopress_stappenplan_2022

Het archief van Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen

Als lid van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen heb je gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen. ​Om in te loggen moet je lid zijn van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen en heb je een werkende 'Mijn Bibliotheek' account nodig. Lees hier hoe je een account aanmaakt. Klik hier en start je zoektocht in het archief.

Het Gopress Archief op school

Via 'De bib op school' kan de bib haar abonnement op GoPress delen met de lagere en secundaire scholen op haar grondgebied. De bib kan dus alle Edegemse scholen gratis toegang bieden tot het GoPress krantenarchief (artikels van minstens twee dagen oud).

Meer info hierover vind je op onze Scholenpagina.