Lees digitaal kranten en tijdschriften en zoek in het krantenarchief via GoPress.

Gopress

GoPress Krantenarchief - in de bib maar ook van thuis uit

Raadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten via het Gopress krantenarchief. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan twee dagen.

Je kan het archief heel eenvoudig raadplegen via onze catalogus (klik in het zoekvak op het tabblad 'krantenarchief'). Binnen de muren van de bib kan je de gewenste artikels meteen lezen. Thuis of onderweg kan je de artikels lezen door in te loggen met je Mijn Bibliotheekprofiel. Lees hier hoe je een account aanmaakt.

GoPress Kiosk - enkel in de bib

Krijg digitaal toegang tot alle Vlaamse kranten, enkele Nederlandse kranten en een selectie tijdschriften via de GoPress Kiosk. Je leest de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen digitaal.

Dat kan in de bib via de Gopress Kiosk op eender welk toestel (van de bibliotheek of van jezelf). Gebruik je een eigen toestel dan moet je gebruik maken van de wifi van de bibliotheek om van dit aanbod te kunnen genieten.

=> Een overzicht van het aanbod aan kranten en tijdschriften via Gopress vind je hier

=> Een korte handleiding voor deze twee toepassingen vind je in deze pdf.

Het archief van Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen

Als lid van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen heb je gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen. ​Om in te loggen moet je lid zijn van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen en heb je een werkende 'Mijn Bibliotheek' account nodig. Lees hier hoe je een account aanmaakt. Klik hier en start je zoektocht in het archief.

Het Gopress Archief en Kiosk op school

Via 'De bib op school' kan de bib haar abonnement op Gopress delen met de lagere en secundaire scholen op haar grondgebied. De bib kan dus alle Edegemse scholen gratis toegang bieden tot het Gopress krantenarchief (artikels van minstens twee dagen oud) én de kiosk (dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen).

Meer info hierover vind je op onze Scholenpagina.