Kinderen / jongeren

Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod, het nieuws en de activiteiten van de bib voor kinderen en jongeren.

Boekstart

Als Boekstart-gemeente wil Edegem kinderen en hun ouders vanaf zes maanden warm maken voor boeken.

Fundels

Fundel_logo_vernieuwd

Fundels zijn “bundels vol fun”, digitale prentenboeken om op je tablet of smartphone te lezen.

Kamishibaï

Kamishibaï

Ontdek ons Japans verteltheatertje met prenten.

De Leesjury

In verschillende Bibkwintet-bibliotheken kan je aansluiten bij een leesgroepje van de Leesjury.

Dyslexie?

Daisyforkids

Ben je dol op verhalen maar worstel je vaak met al die lettertjes op het blad? Dan heeft de bib een oplossing voor jou!

Boekenzoeker

Boekenzoeker_logo_vierkant

Op zoek naar een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen.

E-boeken

e-boeken2023_jong

Via de bib kan je e-boeken lenen. De cloudLibrary heeft een uitgebreide collectie e-boeken voor jongeren (12+ / Young Adults)

Websites & lijstjes boordevol inspiratie

Lezeninboom

Op zoek naar een leuk boek of informatie voor je volgende boekbespreking? Wij zetten de beste links en lijstjes op een rijtje.

WiFi / internetpc's in de bib - studeren in de bib

Kom je graag wat opzoekwerk doen, of zoek je een plek waar je rustig kan werken of studeren, dan kan kan je tijdens de openingsuren terecht in de bib. Je kan gebruik maken van onze gratis WiFi.

Tijdens examenperiodes kan je studeren in Vrijetijdscentrum. Info & reserveren op de website van Vrijetijdscentrum Kruispunt

Heb je zelf geen computer, dan kan je als lid van de bibliotheek gebruik maken van onze internetpc's. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene. Het is de bedoeling dat je alleen werkt aan een pc. Een internetpc kan je niet op voorhand reserveren, maar meestal hebben we wel een plekje vrij.

Aankoopsuggestie

Ken je de titel van een spannend of interessant boek of een meeslepende film die we nog niet in onze collectie hebben? Heb je een goed voorstel voor boeken of films die volgens jou niet mogen ontbreken in onze bibliotheek? Laat het ons weten. In de mate van het mogelijke houden we bij onze bestellingen rekening met je voorstel.

Klik hier om je suggestie door te geven. Als je wil dat de bib ze voor je opzij houdt, betaal je een reservatiekost van 0,50 euro.