Kinderen / jongeren

 

Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod, het nieuws en de activiteiten van de bib voor kinderen en jongeren.

Boekstart

Foto_Boekstart

Als Boekstart-gemeente wil Edegem kinderen en hun ouders vanaf zes maanden warm maken voor boeken.

Fundels

Logo_Fundels

Fundels zijn “bundels vol fun”, digitale prentenboeken om op je tablet of smartphone te lezen.

Kamishibaï

Foto_Kamishibaï

Kamishibaï is een Japans verteltheatertje met prenten.

Kinder- en jeugdjury (KJV)

Logo_KJV

In verschillende Bibkwintet-bibliotheken kan je aansluiten bij een leesgroepje van de Kinder- en jeugdjury.

Dyslexie?

Foto_Daisyforkids

Beleef je niet veel plezier aan je boek omdat het lezen niet goed vlot? Of is het lezen van een boek voor een boekbespreking telkens weer een loodzware opdracht? Dan heeft de bib een oplossing voor jou!

Websites & lijstjes boordevol inspiratie

Foto_Lezeninboom

Ben je op zoek naar een leuk boek, een interessante boekbespreking, informatie over boeken, ...? Wij zetten voor jou de beste links op een rijtje.

Boekenzoeker

Logo_Boekenzoeker_vierkant

Op zoek naar een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen. 

Wifi / internetpc's in de bib - studeren in de bib

Kom je graag wat opzoekwerk doen, of zoek je een plek waar je rustig kan werken of studeren, dan kan kan je tijdens de openingsuren terecht in de bib. Je kan gebruik maken van onze gratis wifi. Je hoeft geen extra paswoord in te voeren. 

Heb je zelf geen laptop, tablet of smartphone dan kan je als lid van de bibliotheek gedurende één uur gratis surfen op onze internetpc's. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene. Het is de bedoeling dat je alleen werkt aan een pc. Een internetpc kan je niet op voorhand reserveren, maar meestal hebben we wel een plekje vrij.

Ontdek het aanbod van de bioklas

Foto_Bioklas

Wil je meer weten over de vogels in je tuin of andere dingen uit de natuur? Ben je op zoek naar informatie voor een spreekbeurt? In de bib en de bioklas vind je massa’s informatie over dieren, planten en het milieu.

Benieuwd?