Hoe word je lid van de bib?

Bij je eerste bezoek schrijf je je in aan de balie. Daarvoor breng je best je eID of kids-ID mee, die gebruik je in de bib als lenerspas, zowel aan de zelfuitleen als aan de betaalautomaat. 

  • Ben je jonger dan 18 jaar dan ben je gratis lid van de bibliotheek. 
  • Vanaf 18 jaar betaal je 5 euro lidgeld per jaar.
  • Kom je in aanmerking voor een sociaal tarief? Dan kan je lid worden van de bib voor 1 euro per jaar. Meer info in de bib.
  • Kom je enkel naar de bib om de krant te lezen of om de internetpc's te gebruiken? Dan krijg je een gratis 'leeszaal-abonnement'. Wil je toch iets uitlenen, dan zetten we je abonnement om naar een gewoon betalend lidmaatschap.

Sinds 1 februari 2019 biedt Bibkwintet een gezamenlijk lidmaatschap en gebruikersreglement aan. Door lid te zijn of te worden van één van de zes Bibkwintet bibliotheken (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) ben je automatisch ook lid van de vijf andere.

Ben je al lid van één van de zes bibliotheken?

Wanneer je (actief) lid bent van één van de zes Bibkwintet bibliotheken en graag ook in één of meerdere van de vijf andere bibliotheken wil gaan lenen, vraag dan je Bibkwintet kaartje in de bib waar je al lid bent. Met dat kaartje bewijs je in de andere bibliotheken dat je je lidgeld betaald hebt. Je hoeft dan in de andere bibliotheken geen lidgeld meer te betalen. Ze zullen je nog wel inschrijven en eventueel een lenerspas geven.

Ben je nog geen lid van één van de zes bibliotheken?

Bij je eerste bezoek aan één van de zes Bibkwintet bibliotheken schrijf je je in aan de balie. Daarvoor breng je best je identiteitsbewijs mee. Je ontvangt van de bib een lenerspas of gebruikt je eID als lenerspas. Wil je daarna ook graag gebruik maken van de andere Bibkwintet bibliotheken? Vraag dan bij je inschrijving meteen ook je Bibkwintet kaartje. Met dat kaartje toon je in de andere bibliotheken aan dat je je lidgeld betaald hebt.