Lid worden

Inschrijven

Bij je eerste bezoek schrijf je je in aan de balie. Breng je eID of kids-ID mee, die gebruik je in de bib als lenerspas om te lenen en te betalen. 

  • Ben je jonger dan 18 jaar dan ben je gratis lid van de bibliotheek. 
  • Vanaf 18 jaar betaal je 5 euro lidgeld per jaar.
  • Kom je in aanmerking voor een sociaal tarief? Dan kan je lid worden van de bib voor 1 euro per jaar. Meer info in de bib.
  • Kom je enkel naar de bib om de krant te lezen of om de internetpc's te gebruiken? Dan krijg je een gratis 'leeszaal-abonnement'. Wil je toch iets uitlenen, dan zetten we je abonnement om naar een betalend lidmaatschap.

Bibkwintet

Bibkwintet, het samenwerkingsverband tussen de zeven bibliotheken van de zuidrand (Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) biedt een gezamenlijk lidmaatschap en gebruikersreglement aan. Door lid te zijn of te worden van één van de zeven Bibkwintet bibliotheken ben je automatisch ook lid van de zes andere.

Ben je al lid van één van de zeven bibliotheken?

Wanneer je (actief) lid bent van één van de zeven Bibkwintet bibliotheken, dan vragen we je om éénmalig je eID te laten inlezen in elke bib van Bibkwintet waar je graag wil uitlenen. Nadien kan je dan zonder problemen je eID als lenerspas gebruiken.

Ben je nog geen lid van één van de zeven bibliotheken?

Bij je eerste bezoek aan één van de zeven Bibkwintet bibliotheken schrijf je je in aan de balie met je eID. Je eID gebruik je dan als lenerspas voor alle zeven Bibkwintet bibs.