Reserveren

Materialen reserveren

Materialen reserveren kan je online via Mijn Bibliotheek. Hoe je een item reserveert en een account aanmaakt op 'Mijn Bibliotheek'  vind je op de pagina met FAQ-vragen op onze website.  

Handig om weten

  • Uitgeleende materialen kan je reserveren in elke Bibkwintet bibliotheek. Je haalt het werk af in de bib waar het zich bevindt.
  • Je betaalt 0,50 euro per reservatie.
  • Zolang je reservatie in wachtrij staat, kan je ze nog kosteloos annuleren.
  • Na verwittiging blijven de materialen tien werkdagen ter beschikking. Wanneer je reservatie klaarstaat kan je ze niet meer annuleren en wordt de reservatiekost aangerekend. 

Boek uit een andere bib

Voor materialen die we zelf niet in onze collectie hebben of die niet aanwezig zijn op het moment dat je ze nodig hebt, zijn er twee opties:

- Wanneer het materiaal aanwezig is in één van de andere Bibkwintet bibliotheken (Aartselaar, Boechout, Hove, Kontich, Lint of Mortsel), kan je het daar gratis lenen via het Bibkwintet lidmaatschap. Je brengt het zelf terug naar de bib waar je het geleend hebt. Of iets aanwezig is in één van de Bibkwintet bibliotheken, kan je checken via de tab 'Regiocatalogus Bibkwintet' in onze catalogus.

- Je kan het werk opzoeken via bibliotheek.be. Afhankelijk van de bib waar het werk aanwezig is, kan je beslissen om het zelf te halen of naar Edegem te laten overkomen via IBL. Per aangevraagd werk betaal je 5 euro, je rekent best op een termijn van ongeveer een week voor het in de bib van Edegem beschikbaar is. Je kan het bij ons afhalen en weer inleveren. Je zorgt zelf voor de aanvraag. Meer info in onze FAQ-vragen