Sluitingsperiode bib (verhuis)

Maandag 14 juni t/m zaterdag 3 juli: verhuis naar onze nieuwe bib => bib Hovestraat gesloten

Wat betekent dit concreet? Het antwoord op al je vragen vind je hieronder.

Sluitingsperiode

Wanneer is de bib gesloten?

De bib is gesloten van maandag 14 juni t/m zaterdag 3 juli. Materialen uitlenen kan dus in de Hovestraat t/m zaterdag 12 juni en opnieuw in vrijetijdscentrum Kruispunt vanaf maandag 5 juli. 

Materiaal lenen

Kan ik nieuw materiaal komen lenen?

Nee, tijdens onze verhuis kan je niets komen lenen in de bib. 

Toch nog op zoek naar een boek? Via Bibkwintet kan je gratis terecht in de vijf andere bibliotheken in de Zuidrand. Meer info hierover verder op deze pagina.

Materiaal inleveren

Kan ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee. Vanaf 12 juni kan je geen materialen meer inleveren, ook niet via de inleverbus. Over de materialen die je thuis hebt, hoef je je geen zorgen te maken:

-  Vanaf 5 juni krijg je een uitleentermijn van 8 weken.

- Bij het berekenen van de uitleentermijn houdt ons systeem rekening met de sluitingsperiode. Niemand hoeft dus materialen terug te brengen tijdens de verhuis.

- We rekenen geen (extra) kosten aan tijdens de sluitingsperiode.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materialen niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens onze sluitingsperiode. Bij het berekenen van de boetes en uitleentermijnen houdt ons systeem rekening met het feit dat je van 12 juni t/m 4 juli niets kan inleveren.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen, moet je je geen zorgen maken. Ons bibliotheeksysteem houdt rekening met het feit dat we drie weken gesloten zijn en rekent dus geen kosten aan wanneer je je materialen bijhoudt tot na de sluiting. 

Reservaties & IBL

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Een reservatie afhalen of een boek laten overkomen uit een andere bib kan niet tijdens onze sluitingsperiode. 

Een nieuwe reservatie plaatsen kan, maar hou er rekening mee dat je tot na de sluiting op het gereserveerde materiaal zal moeten wachten.

Aanvragen

Kan ik nog een e-reader aanvragen?

Nee, vanaf 1 juni kan je geen e-reader meer aanvragen. Zodra de bib weer open is, kan je een e-reader aanvragen voor de zomer.

Aankoopsuggestie

Kan ik nog een suggestie voor de collectie doorsturen?

Nee, vanaf 1 juni kan je geen aankoopsuggesties meer doorsturen. Hou je tips gerust bij en bezorg ze ons zodra de bib weer open is. Dan kunnen we weer volop nieuwe boeken of dvd's kopen voor onze collectie.

Contact

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur ons een mail. Hou er rekening mee dat we volop bezig zijn met inpakken, verhuizen en uitpakken en dus niet altijd tijd hebben om je mail te beantwoorden. 

Je kan ons tijdens de sluitingsperiode niet telefonisch bereiken. In onze nieuwe bib zijn we bereikbaar op 03 289 22 20.

Ondertussen...

Digitale diensten van de bib

Ook als je niet fysiek bij ons terecht kan, kan je toch gebruik maken van de bib: 

- Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant

- Als lid van onze bib kan je gratis lid worden van de bib van Hove, Kontich of Lint en krijg je toegang tot het online e-boekenplatform. 

Ondertussen...

Bibkwintet

Toch nog op zoek naar een boek tijdens onze sluitingsperiode? Als lid van de bib van Edegem kan je gratis lid worden van de andere bibliotheken van Bibkwintet: Boechout, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Vraag voor onze sluiting je Bibkwintetkaartje aan de balie of toon de collega's via Mijn Bibliotheek dat je lid bent in Edegem. 

Nieuwe bib

Waar & wanneer kan ik in de nieuwe bib terecht?

Vanaf maandag 5 juli ben je welkom in onze nieuwe bib!

Vrijetijdscentrum Kruispunt, Terelststraat 1 (naast sporthal Den Willecom)

MA: 16 - 20 uur

DI-WO-VR: 13 - 17 uur

ZA: 10 - 13 uur

Daarnaast kan je elke werkdag van 10 - 12 uur de krant of een tijdschrift komen lezen in onze foyer.