Veelgestelde vragen over de bib en corona

De bib van Edegem blijft gesloten t/m zaterdag 18 april. Wat betekent dit concreet voor jou?

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Zorg in tussentijd goed voor jezelf en voor elkaar.

Hoe lang blijft de bib toe?

Voorlopig is de sluiting gepland van vrijdag 13 maart t/m zaterdag 18 april. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het Lokaal bestuur Edegem en andere overheden. Als die periode nog verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via onze verschillende kanalen.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

De bib van Edegem sluit de deuren vanaf 13 maart. Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, over de materialen die je thuis hebt, hoef je je geen zorgen te maken:

- alle uitgeleende werken zijn momenteel verlengd tot 30 april. Je kan dus gerust alles thuis houden en hoeft niet speciaal buiten te komen om je boeken terug te brengen. We rekenen ook geen kosten aan tijdens de sluitingsperiode.

- breng je je materialen toch liever terug naar de bib of passeer je tijdens een wandeling langs ons gebouw, dan mag je je materiaal 24/7 in de inleverbus steken. Hou er rekening mee dat het een paar dagen kan duren voor het materiaal van je kaart gehaald is.

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Nee, nieuw materiaal komen ontlenen in de bib is de komende weken helaas geen optie. Het materiaal dat je al in huis hebt mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen, dat hebben wij al voor jou verlengd tot 30 april.

Tijdens onze sluitingsperiode bieden we een beperkte mogelijkheid aan om een afhaalpakket aan te vragen. Meer info over hoe het werkt vind je hier, neem de info zeker door voor je een pakket aanvraagt.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens deze periode. Wij hebben al je materialen automatisch verlengd tot 30 april.

Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Dan zetten we het zeker recht wanneer we terug open zijn.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (lidmaatschap moet vernieuwd worden, het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en je krijgt er ook geen boete voor.

Wij hebben al je materialen sowieso tot 30 april verlengd. Tot dan mag je dus zeker al op je beide oren slapen.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Als we de IBL niet langer kunnen opzij houden, nemen we contact met je op. Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook, maar hou er rekening mee dat je mogelijk tot na 30 april op het gereserveerde materiaal zal moeten wachten.

Ik had tickets of was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten tot en met 19 april (Verhaalkabaal, KJV, computercursussen) werden geannuleerd of uitgesteld. Wie ingeschreven had voor één van deze activiteiten wordt door ons gecontacteerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Voor info over de andere diensten van Edegem hou je best de speciale pagina van de website van Edegem in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur ons bij voorkeur een mail, ook wij werken zoveel mogelijk van thuis uit.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Corona kan je terecht bij de bib.

- Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant. Alle info over de digitale diensten van de bib vind je hier

- Ook in de culturele sector steekt iedereen een tandje bij om al wie thuis zit van de nodige lectuur en ontspanning te voorzien. We bundelen hier alle tips die we al hebben kunnen verzamelen.