Volwassenen

Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod, het nieuws en de activiteiten van de bib voor volwassenen.

E-reader & e-boeken

E-boeken

Via de bib kan je een e-reader met e-boeken lenen.

Mijn Leestipper

MijnLeestipper_banner_4kant_3

Op zoek naar een boek dat echt bij jou past? Meld je aan bij Mijn Leestipper en ontvang leestips op maat!

Websites boordevol leestips

Boeken in gras

Inspiratie nodig voor je volgend boek?  We bundelen voor jou de beste websites en lezerscommunities.

Taalpunt (NT2)

Taalpunt_logo

Ben je op zoek naar materialen om Nederlands te leren of te oefenen?

XXL: Groteletterboeken, luisterboeken, daisy

Luisterpunt_logo

Is gewoon lezen niet meer zo evident? De bib heeft verschillende oplossingen om je toch nog te laten genieten van een mooi verhaal.

Bib aan huis

Bibaanhuis

Lukt het niet meer om zelf naar de bib te komen? De bib helpt je graag verder.

Gopress krantenarchief

Gopress

Doorzoek het digitale krantenarchief thuis of in de bib.

Historisch krantenarchief GVA

GVA_historisch archief

Leden van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen.

Wifi / internetpc's in de bib

In de bib kan je gebruik maken van gratis wifi. Je hoeft geen extra paswoord in te voeren. 

Heb je zelf geen laptop, tablet of smartphone dan kan je als lid van de bibliotheek gratis gebruik maken van onze internetpc’s. Een internetpc kan je niet op voorhand reserveren, maar meestal hebben we wel een plekje vrij. Kom je enkel naar de bib om de internetpc's te gebruiken, dan krijg je een gratis 'leeszaal-abonnement'. Wil je toch iets uitlenen, dan zetten we je abonnement om naar een betalend lidmaatschap. 

Aankoopsuggestie

Ken je de titel van een spannend of interessant boek of een meeslepende film die we nog niet in onze collectie hebben? Heb je een goed voorstel voor boeken of films die volgens jou niet mogen ontbreken in onze bibliotheek? Laat het ons weten. In de mate van het mogelijke houden we bij onze bestellingen rekening met je voorstel.

Om je suggestie door te geven klik hier. Als je wil dat de bib ze voor je opzij houdt, betaal je een reservatiekost van 0,50 euro.

Boek uit een andere bib

Voor materialen die we zelf niet in onze collectie hebben of die niet aanwezig zijn op het moment dat je ze nodig hebt, zijn er twee opties:

- Wanneer het materiaal aanwezig is in één van de andere Bibkwintet bibliotheken (Aartselaar, Boechout, Hove, Kontich, Lint of Mortsel), kan je het daar gratis lenen via het Bibkwintet lidmaatschap. Je brengt het boek zelf terug naar de bib waar je het geleend hebt. Of een boek aanwezig is in één van de Bibkwintet bibliotheken, kan je checken in de catalogus van Bibkwintet

- We kunnen het werk aanvragen in een andere bibliotheek (IBL). Per aangevraagd werk betaal je 5,00 euro, je rekent best op een termijn van ongeveer een week voor het boek in de bib van Edegem beschikbaar is. Je kan het boek bij ons afhalen en weer inleveren. Je kan je aanvraag doorgeven aan de balie van de bib.

Leesgroep

Tijdens het werkjaar 2021-2022 is er geen leesgroep in de bib. Wie graag aansluit bij een leesgroep in de buurt, verwijzen we graag door naar de leeskringavonden van Davidsfonds Edegem. Alle praktische info vind je op hun website

Onze leesgroep komt tussen september en juni zesmaal samen in de bib op een donderdagavond.

Ter voorbereiding van een bijeenkomst leest elk lid van de leesgroep hetzelfde boek; dat boek wordt in groep besproken onder begeleiding van een medewerker van Leesweb.

Om deel te nemen aan de leesgroep ben je lid van de bib en betaal je 15 euro per jaar; je zorgt zelf voor een exemplaar van het boek dat je tegen de volgende bijeenkomst moet lezen. Je kan het boek ook laten overkomen uit een andere bibliotheek, hiervoor betaal je 5 euro per boek. 

Voel je ook leeskriebels om deel te nemen aan onze leesgroep? Dan kan je misschien bij een volgende start in september lid worden. Meer info in de bib.