Zomer in de bib!

Het wordt dit jaar geen zomer zoals andere jaren. Verre reisplannen hebben we moeten opbergen, vliegreizen en een zomers terrasje zullen er toch iets anders uitzien...

Maar dat betekent niet dat je niet volop kan genieten van een zalige lees- en doezomer of in je hoofd op reis kan gaan met de tips van de bib.

Op deze pagina vind je een heleboel tips om er een heerlijke zomer van te maken!

Zomerzoektocht Vlieg

Vlieg2020

Hoor jij wat ik hoor?

Trek je stapschoenen aan en ga samen met je mama, papa, broers en zussen op pad door Edegem. Spits je oren, laat je verrassen door de opdrachten en ga op zoek naar de schat van Vlieg!

Bestemming: Bib!

Bestemming Bib

Zomerleesactie Iedereen leest

Zin om deze zomer op leesreis te gaan? Haal dan snel je reispas in de bib, ontdek de zes leestrips en maak kans op een mooie prijs.

Fundels

Fundels_zomer2020

Leen & lees extra fundels

In de zomervakantie kan je maximum 12 extra Fundels-boekjes ontlenen, digitale prentenboeken om op je tablet of smartphone te lezen.

Verhaalkabaal in de zon

Verhaalkabaal_zomer

[AFGELAST]

Door de verstrengde Corona-maatregelen zetten we 'Verhaalkabaal in de zon' stop. We hopen dat jullie genoten hebben van de verhalen in juli en dat we volgende zomer zonder zorgen weer kunnen voorlezen!

E-reader met e-boeken

E-boeken_strand

Lezen in het zonnetje? Reserveer een e-reader!

Zit je graag in het zonnetje te lezen? Blijf je op een zachte zomeravond graag ’s avonds verder lezen in de tuin of op je terras terwijl het donker wordt? Leen dan een e-reader met e-boeken.

Dwarsliggers

Dwarsligger_zomer

Toch liever een papieren boek dat niet veel plaats inneemt?

Kom dan eens kijken naar onze dwarsliggers, een compleet boek in een handig formaat (8*12cm): zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar. Ideaal dus voor onderweg, op vakantie of in bed.

Zomerse leestips

Leesplezier_boom

Ontdek deze zomer iets nieuws in de bib!

Ontdek deze zomer onze luistercd’s en tijdschriften voor in je luie zetel, onze films voor een druilerige dag of strips voor een heuse leesmarathon!

Of duik in onze boeken of tijdschriften vol ideeën om je tuin aan te leggen, een boomhut te bouwen, een zomerse smoothie te bereiden of een lekker slaatje te maken voor de BBQ.

Virtuele reiskoffers

Virtuele reiskoffer

Reis deze zomer in je hoofd...

Deze zomer zullen we niet ver kunnen reizen. Toch neemt de bib je ook deze zomer graag mee op reis, al is het dan in je hoofd. Volg de virtuele reiskoffers van de bib, bereid een typisch gerecht of cocktail van je favoriete land, dompel je onder in een boek of een film en waan je helemaal aan de andere kant van de wereld!

Het wordt warm deze week. Tijd dus om erop uit te trekken met de tent en je eten te koken op een vuurtje in het bos. Of waarom geen boomhut bouwen in je eigen tuin? Pak je rugzak en trek erop uit met deze tips van de bib.